NOS VoetbalAangepast

Twente zwaait Boschker groots uit

In het bijzijn van vele oud-ploeggenoten heeft Sander Boschker dinsdag zijn laatste minuten gemaakt in het shirt van FC Twente. De 43-jarige doelman speelde in de uitverkochte Grolsch Veste een afscheidswedstrijd, tussen het kampioenselftal en de FC Twente Legends.

Boschker deed bij beide teams een helft mee. De kampioenen wonnen uiteindelijk met 7-4, mede door een benutte strafschop van de hoofdpersoon. Voor aanvang van de wedstrijd werd bij de hoofdingang van het stadion een standbeeld van Boschker onthuld.

Afgezien van een seizoen bij Ajax, speelde Boschker sinds 1989 zijn gehele carrière voor FC Twente speelde. Hij geldt als een icoon van de club uit Enschede en is om die reden in brons vereeuwigd naast oud-ploeggenoot Blaise Nkufo. Voor het standbeeld is gekozen voor een pose van Boschker met de KNVB-beker van 2001 boven zijn hoofd. In de finale tegen PSV keerde de doelman toen drie strafschoppen, waardoor de ploeg uit Enschede de hoofdprijs pakte.

Elftalfoto zonder Sander

"Volgend seizoen een elftalfoto zonder Sander, ik kan het me eigenlijk niet voorstellen", zei voorzitter Joop Munsterman van FC Twente. "Maar we zullen er vanaf deze zomer toch aan moeten wennen."

Tijdens de afscheidswedstrijd van Boschker verschenen vele oud-ploeggenoten op het veld, onder wie Blaise Nkufo, Jan Vennegoor of Hesselink, Sander Westerveld, Youri Mulder, John Bosman, Erik ten Hag, Andy van der Meijde, Eljero Elia, Theo Janssen, Wout Brama, Luuk de Jong, Orlando Engelaar en trainer Fred Rutten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl