NOS NieuwsAangepast

Ongelukken: drukste ochtendspits

Ongelukken op snelwegen hebben vanochtend een verkeerschaos tot gevolg gehad. Om 08.45 uur stond er 323 kilometer file. Dat is 24 kilometer meer dan het eerdere record van dit jaar, zegt de ANWB.

Vooral op de A2 waren de problemen groot. Bij Breukelen reed rond 04.30 uur een auto achterop een vrachtwagen en tolde daarna over de weg. De bestuurder werd uit zijn auto geslingerd en vervolgens aangereden door een andere auto. Het slachtoffer is overleden.

De A2 werd bij Breukelen afgesloten voor al het verkeer, omdat er brokstukken over de hele weg verspreid lagen. Verkeer tussen Amsterdam en Utrecht werd omgeleid via de A9, A1 en A27, waardoor het ook daar erg druk werd.

Nadat de A2 weer was opengegaan, gebeurde op die weg een ongeluk bij knooppunt Holendrecht. Twee rijstroken werden afgesloten.

A50

Bij Arnhem gebeurde een ongeluk op de A50, tussen Renkum en knooppunt Grijsoord. Daar botste een betonwagen op een vrachtwagen. Richting Arnhem was maar een rijstrook open. Verkeer werd omgeleid via de A15 en de A2, vanuit het zuiden naar Utrecht.

Op de A13 tussen Rotterdam en Delft veroorzaakte een vrachtwagen met pech. Daardoor kwam het ook vast te staan op de A20 en A16.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl