NOS SportAangepast

Wilkinson stopt met rugby

Rugbyer Jonny Wilkinson zet volgende week na de laatste wedstrijd van zijn club Toulon in de Franse Top 14 na zeventien jaar een punt achter zijn loopbaan. De 34-jarige Engelsman stopte in 2011 al als international.

De fly-half verwierf in 2003 wereldfaam door Engeland naar de wereldtitel te leiden. In de finale tegen gastland Australië zorgde hij in de laatste minuut van de verlenging voor de beslissing met een dropkick, zijn handelsmerk. De Brit was toen een van de beste spelers ter wereld.

In 2001 maakte Wilkinson furore door in de wedstrijd tegen Italië maar liefst 35 punten te maken, een record in de geschiedenis van het zeslandentoernooi.

Verklaring

"Ik moet heel veel mensen bedanken voor hun support. Vooral hier in Frankrijk en in Engeland. Maar dat doe ik nu niet. Ik wil me nog volledig focussen op de laatste twee wedstrijden van het seizoen", aldus de 91-voudig international in een verklaring.

En dan gaat Wilkinson toch over tot een dankwoord. "Ik wil iedereen oprecht bedanken voor alles wat jullie me gegeven hebben en voor het feit dat jullie de laatste zeventien jaar onvergetelijk hebben gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl