NOS NieuwsAangepast

Aanslag treft christenen Nigeria

In de Noord-Nigeriaanse stad Kano zijn bij een aanslag met een autobom zeker vijf mensen om het leven gekomen, onder wie de zelfmoordenaar. Wie verantwoordelijk is, is nog onduidelijk maar het vermoeden bestaat dat de islamitische terreurorganisatie Boko Haram erachter zit.

In de wijk waar de aanslag werd gepleegd, wonen veel christenen uit het zuiden van het land. De straat heeft veel restaurants, barretjes en nachtclubs.

De wijk wordt vaker getroffen door aanslagen. In juli 2013 vielen er 15 doden en in maart van hetzelfde jaar kwamen 25 mensen om het leven door een bom bij een busstation.

Meisjes

Afgelopen weekend was in Parijs een top over Boko Haram. Buurlanden van Nigeria deden eraan mee, evenals Frankrijk, de VS en Groot-Brittannië. Partijen spraken af meer met elkaar te gaan samenwerken in de strijd tegen Boko Haram.

De groepering, die een streng-islamitische staat wil stichten, houdt ook nog altijd meer dan 200 Nigeriaanse meisjes vast. Zij werden op 14 april ontvoerd van hun school in de noordoostelijke provincie Borno. Volgens de Britse krant The Telegraph is Boko Haram onder voorwaarden bereid ze vrij te laten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl