NOS NieuwsAangepast

Aanval parlement Libië veroordeeld

De Libische regering veroordeelt de aanval op het parlement in Tripoli. Daarbij zijn volgens ziekenhuizen in de hoofdstad zeker twee mensen omgekomen en meer dan zestig mensen gewond geraakt.

Manschappen van de dissidente generaal Khalifa Haftar waren betrokken bij de aanval. Ze gebruikten raketwerpers en mortiergranaten. Sommige parlementariërs die in het gebouw waren, moesten rennen voor hun leven.

Milities

Haftar zei gisteravond via een woordvoerder dat het parlement geschorst is. Volgens hem is geen sprake van een staatsgreep, maar zijn de ontwikkelingen de wil van het Libische volk. De regering van Libië treedt volgens Haftar onvoldoende op tegen opstandige milities.

De Libische minister van Justitie zei vannacht dat politieke doelstellingen niet met geweld afgedwongen moeten worden. De minister benadrukte dat het parlement in functie blijft.

Benghazi

Afgelopen vrijdag roerde het zelfbenoemde "Libische Nationale Leger" van Haftar zich in de oostelijke havenstad Benghazi. Zijn troepen vielen daar radicaal-islamitische milities aan. Er vielen zeventig doden. Ook die aanval werd door de Libische regering veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl