NOS SportAangepast

Djokovic onttroont Nadal in Rome

Novak Djokovic is winnaar geworden van het masters-toernooi van Rome. In de finale was de nummer twee van de wereld met 4-6, 6-3, 6-3 te sterk voor de mondiale nummer één en titelverdediger, Rafael Nadal.

Een week voor het begin van Roland Garros, het tweede grandslam van het jaar, deelde Djokovic aldus een belangrijke tik uit aan zijn Spaanse rivaal. Nadal zegevierde de voorbije vier jaar op Roland Garros - waar hij in totaal al acht keer de titel greep - en geldt mede om die reden als de ongekroonde koning van het gravel. Dit seizoen is Nadal echter aanmerkelijk minder dominant op gravel, hetgeen Djokovic in Rome nog eens duidelijk maakte.

Van de veertig onderlinge wedstrijden tussen Djokovic en Nadal (twintig finales) had de Spanjaard er 22 gewonnen. Bovendien was de één jaar oudere Nadal in dertien van de zestien onderlinge gravelpartijen als winnaar van de baan gestapt.

In Rome was het woord echter aan de Serviër. Twee uur en twintig minuten had hij nodig voor zijn derde eindzege in Rome (Nadal won zeven keer) en zijn vierde opeenvolgende zege op Nadal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl