NOS SportAangepast

Haase verliest dubbelfinale Rome

Het is Robin Haase niet gelukt om het dubbeltoernooi van Rome op zijn naam te schrijven. Haase en zijn Spaanse partner Feliciano Lopez moesten in de eindstrijd buigen voor de Canadees Daniel Nestor en diens Servische partner Nenad Zimonjic: 6-4, 7-6 (2).

Nestor en Zimonjic waren als zesde geplaatst op het masters-toernooi in de Italiaanse hoofdstad. Zij volgen de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan op als winnaars. Haase en Lopez, ongeplaatst in Rome, speelden pas voor de eerste keer als koppel.

Tweede uitschieter in dubbelspel

Eerder in het toernooi verrasten Haase en Lopez nog met zeges op de nummers acht en drie van de plaatsingslijst. In de kwartfinales werden Ivan Dodig en Marcelo Melo, wereldtoppers in het dubbelspel, nog met 6-3, 6-2 aan de kant geschoven.

Haase en Lopez mogen als verliezend finalist gezamenlijk 83.240 euro bijschrijven. Tevens was hun finaleplaats goed voor zeshonderd punten voor de ATP-dubbelranglijst. Voor Haase betekent het de tweede uitschieter in het dubbelspel. In 2013 haalde de 27-jarige Hagenaar aan de zijde van landgenoot Igor Sijsling de finale van de Australian Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl