NOS NieuwsAangepast

Minister naar S-Arabië om PVV

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken reist binnenkort naar Saudi-Arabië om te voorkomen dat de Nederlandse economie schade lijdt. Dat heeft hij gezegd in het programma Buitenhof.

De Saudische regering is boos over een anti-islamstickeractie van PVV-leider Wilders. De Nederlandse regering heeft volgens Timmermans meteen afstand genomen van Wilders' actie, maar gisteren bleek dat Saudi-Arabië strafmaatregelen overweegt.

Stickeractie

Wilders liet in december groene anti-islamstickers drukken met daarop in het Arabisch de tekst: 'De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif.' Hij gebruikte daarbij de vlag van Saudi-Arabië, waar normaal gesproken de islamitische geloofsbelijdenis op staat.

"Natuurlijk wordt het gewaardeerd dat de Nederlandse regering daar helder afstand van heeft genomen, maar kennelijk blijft het in Saudi-Arabië een beetje als een graat in de keel steken", zei Timmermans.

Hij kondigde aan dat hij "over niet al te lange termijn" naar Riyad zal vliegen om te proberen de problemen glad te strijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl