NOS NieuwsAangepast

MERS-besmetting in de VS

Voor het eerst is de ziekte MERS in de VS overgedragen van de ene patiënt op de andere. Een man uit de staat Indiana besmette een man uit Illinois.

De man uit Indiana had de ziekte opgelopen in Saudi-Arabië, waar regelmatig gevallen van de dodelijke longziekte worden gemeld. De man uit Illinois bleek na contact met hem ook besmet.

De nieuwe patiënt voelt zich goed en had geen medische zorg nodig. Hij wordt sinds begin mei goed in de gaten gehouden door de Amerikaanse gezondheidsdienst.

Nederland

Sinds de longziekte in 2012 voor het eerst werd ontdekt, zijn meer dan 600 besmettingen ontdekt. Drie daarvan waren in de VS, maar de meeste gevallen waren in het Midden-Oosten.

In Nederland werd begin deze week het eerste MERS-geval ontdekt bij een man die recentelijk uit Saudi-Arabië was teruggekeerd. Later bleek ook zijn vrouw te zijn besmet.

MERS-patiënten kunnen er hoestbuien, koorts, diarree en longontsteking krijgen. Drie op de tien mensen die ziek worden van het virus overlijden eraan. Er is geen medicijn tegen de ziekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl