NOS SportAangepast

Ruiterequipe vijfde in La Baule

De Nederlandse springruiterequipe is vrijdag tijdens het CHIO van La Baule vijfde geworden in de landenwedstrijd, de tweede wedstrijd in de Nations Cup. Oranje deelde die positie met Spanje en Brazilië.

Het team van bondscoach Rob Ehrens kwam over twee manches uit op zestien strafpunten. Jur Vrieling was de uitblinker met VdL Bubalu. Deze combinatie bleef, als een van de zeven, twee keer foutloos.

Naast Vrieling kwamen voor Nederland ook Vincent Voorn (Quinlan), Timothy Hendriks (Very Nice) en Willem Greve (Avion) in actie. Daarmee bracht bondscoach Ehrens niet het sterkst denkbare team aan de start. De uitslag van La Baule telt voor Nederland niet mee in het klassement. Alleen in Rome, Rotterdam, Falsterbo en Hickstead zijn voor de Nederlandse ruiters punten te verdienen.

De hoofdprijs van 64.000 euro was voor Frankrijk, met Pénélope Leprevost (Dame Blanche), Aymeric de Ponnat (Armitages Boy), Jérôme Hurel (Quartz Rouge) en Kevin Staut (Reveur de Hurtebise). Met vier strafpunten bleven de Fransen België (8), Ierland en Groot-Brittannië (beide 12) voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl