NOS NieuwsAangepast

Ouders: tips vondst Panama onjuist

De Panamese autoriteiten hebben gisteren tevergeefs gezocht naar twee lichamen die in het gebied zouden liggen waar de Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen zijn. Aanleiding was een anonieme tip, maar die bleek niet te kloppen.

Iemand zou twee lichamen hebben gezien in een moeilijk toegankelijk gebied in de provincie Bocas del Toro. Dat ligt ten noorden van Boquete, de plaats waar de vrouwen op 1 april het laatst zijn gezien.

Volgens een woordvoerder van de ouders hebben de autoriteiten gezocht op de plek waarover getipt is. "Ze zijn er direct met helikopters naartoe gevlogen en ze zijn drie uur later teruggekomen bij de familie om te melden dat er geen lichamen zijn gevonden."

Volgens de woordvoerder lijkt het erop dat een deel van de tipgevers aanspraak probeert te maken op het tipgeld. "Er zijn heel veel geruchten, iedere dag. Maar wij houden ons vast aan de officiële kanalen waar we rechtstreeks contact mee hebben."

Kledingstuk

De Panamese krant El Siglo toont een blauw T-shirt, dat is gevonden door het onderzoeksteam dat is aangesteld door de ouders van de vermiste vrouwen. De ouders en de autoriteiten zeggen dat het shirt niet van een van de vrouwen is.

In de jungle bij Boquete is uitgebreid gezocht, maar niets gevonden. Vorige week reisden de ouders van Lisanne af naar Panama. Ze wilden zien waar hun dochter verdwenen is. Eerder waren de ouders van Kris al in Panama.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl