Eredivisie lonkt voor Excelsior

Excelsior heeft een grote stap gezet richting terugkeer naar de eredivisie. De Rotterdamse club won op Woudenstein het eerste duel met RKC Waalwijk met 2-0. Zondag is de return in Waalwijk.

De nummer drie van de Jupiler League kende een droomstart, want al na drie minuten schoot Khalid Karami (een voormalig RKC'er) de 1-0 binnen. Excelsior hield de eredivisionist onder druk en Adil Auassar en Lars Veldwijk waren dicht bij de 2-0, maar Arjan van Dijk hield RKC op de been.

De doelman was vlak voor rust echter kansloos op de strafschop van Veldwijk. Arbiter Bas Nijhuis had de bal op de stip gelegd nadat Prince Désir Gouano Kevin Vermeulen had vastgehouden.

Offensief geluwd

Na rust luwde het offensief van Excelsior, al rook Sander Fischer aan de 3-0. Rémy Amieux voorkwam de knock-out voor RKC door diens kopbal precies voor de lijn te keren.

De Waalwijkers probeerden vervolgens wel aan te aanvallen,maar de ploeg van coach Erwin Koeman miste overtuiging, stootkracht en vernuft. Excelsior bleef het laatste halfuur eigenlijk eenvoudig overeind.