NOS NieuwsAangepast

Verdachten vechtpartij Gulpen vrij

Alle verdachten van een vechtpartij in Gulpen zijn vrij. Ze mogen de rechtszaak tegen hen thuis afwachten. Ze worden verdacht van zware mishandeling van een Mechelaar.

In de nacht van 1 op 2 mei ontstond er bij een discotheek in Gulpen een woordenwisseling gevolgd door een vechtpartij tussen twee groepen dronken jongeren.

Vensterbank

Daarbij kwam een 19-jarige jongen uit Mechelen ongelukkig ten val. Waarschijnlijk viel hij met zijn hoofd tegen een stenen vensterbank. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in coma raakte.

Volgens het Openbaar Ministerie is nadat het slachtoffer op de grond was gevallen, geen geweld meer op hem uitgeoefend.

'Duw en trekwerk'

Er zijn zeven verdachten in de zaak, van wie er drie verdacht worden van daadwerkelijk geweld. Volgens het OM gaat het om "duw en trekwerk en een paar vuistslagen". De drie hebben gedurende het onderzoek vastgezeten.

Het OM verwacht het onderzoek op korte termijn af te ronden. Daarna wordt beslist of de verdachten verder worden vervolgd.

Slachtoffer

De medische toestand van het slachtoffer blijft zeer kritiek. De familie liet aan L1 weten dat de jongen langzaam uit zijn coma wordt gehaald. De artsen bouwen de medicatie af om hem de komende dagen te laten ontwaken. Hij ligt nog steeds aan de beademingsmachine en ademt heel licht zelfstandig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl