Sevilla winnaar Europa League

Sevilla heeft zich gekroond tot winnaar van de Europa League. In het stadion van Juventus in Turijn werd Benfica, dat vorig jaar in de finale van Chelsea verloor, na penalty's verslagen. Na 120 minuten was het 0-0. Het is al de derde keer dat Sevilla het op-één-na-belangrijkste Europese clubtoernooi wint want dat lukte ook in 2006 en 2007.

De eerste helft viel bar tegen. Beide teams grossierden in overtredingen en al na 25 minuten viel Miralem Sulejmani uit bij Benfica na een vliegende tackle van Alberto Moreno.

Kansen bleven ook uit in de eerste 45 minuten, maar in blessuretijd was Benfica opeens dicht bij de 1-0. Ruben Amorim zette Maxi Pereira vrij voor keeper Beto, maar de verdediger kreeg de bal niet langs zijn landgenoot.

Geen strafschop

Beto was ook alert bij de rebound van Rodrigo en kon vervolgens opgelucht ademhalen, omdat de Duitse arbiter Felix Brych geen strafschop gaf toen Moreno Nicolas Gaitan aantikte in de zestien.

Direct na rust leek Benfica opnieuw op 1-0 te komen, maar de inzet van Lima werd door Nicolas Pareja van de lijn gehaald en ook de rebound van Rodrigo werd geblokt. Al snel deed ook Sevilla een duit in het zakje: Reyes schoot rakelings naast en zag een schot gepakt worden door keeper Jan Oblak.

Beste kansen voor Benfica

De wedstrijd was tot leven gekomen en de counters (van beide kanten) volgden elkaar in hoog tempo op. Sevilla leek wat meer greep op het duel te krijgen, maar in de slotfase waren de beste kansen weer voor Benfica. Federico Fazio blokte een schot van Rodrigo, Beto moest zich strekken bij een pegel van Lima en een volley van Ezequiel Garay vloog rakelings over.

Verlenging

In de verlenging redde Beto moeizaam bij een vrije trap van Lima en miste de ontsnapte Carlos Bacca oog in oog met Oblak. Daarna gebeurde er weinig meer in de verlenging, vooral omdat de spelers van beide ploegen uitgeput leken. Het draaide aldus uit op strafschoppen en die werden beter genomen door Sevilla: 4-2. De Portugese doelman Beto deed daarbij Benfica de das om: hij stopte de strafschoppen van Cardozo en Rodrigo.