Gemaakte examens gestolen

De gemaakte vmbo-examens beeldende vorming van het Buitenhout College in Almere zijn gestolen. De Onderwijsinspectie heeft het examen daarom ongeldig verklaard.

Hoeveel leerlingen bij de diefstal betrokken zijn is niet bekend.

De leerlingen van de school hebben gisterochtend het examen gemaakt. In een brief die de leerlingen vandaag meekregen, staat dat het examen gistermiddag is gestolen uit een afgesloten ruimte.

Tweede tijdvak

In de brief staat ook dat de scholieren vanwege de diefstal op 12 juni nog geen definitieve examenuitslag zullen krijgen. Ze moeten het examen overdoen in het tweede tijdvak dat op 16 juni begint.

Leerlingen van andere scholen die hetzelfde examen hebben gemaakt hoeven dat niet over te doen.

Directeur Barry Lommen van het Buitenhout College heeft geen idee waarom iemand gemaakte examens zou stelen. Dat zei hij in een reactie tegen Omroep Flevoland.

Geen protocol

Met de examendiefstal op de Ibn Ghaldoun-school nog vers in gedachten vindt scholierencomité LAKS het "zorgelijk dat dit twee keer op rij kan gebeuren. Je gaat je afvragen hoe scholen nou eigenlijk met gemaakte examens omgaan", zegt een woordvoerder.

Het LAKS vindt het heel vervelend voor de leerlingen die het examen moeten overdoen, maar zegt dat dit "het beste is wat voor de getroffen scholieren mogelijk is". Volgens de woordvoerder heeft de school niks verkeerd gedaan, "want er is geen protocol voor wat er met de gemaakte examens moet worden gedaan".

Morgenavond is er een informatieavond op de school over de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl