NOS SchaatsenAangepast

Kramer: wist dit al anderhalf jaar

Gisteren werd bekend dat Sven Kramer komend seizoen bij de ploeg van Jac Orie aan de slag zal gaan. Vandaag onthulde de schaatser op de perspresentatie in Den Bosch dat hij al anderhalf jaar wist dat hij deze overstap zou gaan maken.

"Na de afstandskampioenschappen in Sotsji, eind maart vorig jaar, is dit gaan spelen. Jac was mijn eerste gedachte. Ik heb Gerard al in een heel vroeg stadium ingelicht. Ik wil altijd open kaart spelen."

Kramer maakte verder bekend dat hij ook voor een andere ploeg gekozen zou hebben als TVM niét gestopt zou zijn. "Ik was toe aan een nieuwe omgeving. Een nieuwe trainer. Een nieuwe doelstelling."

Kramer heeft flink moeten inleveren om de door hem gewenste samenwerking met coach Jac Orie mogelijk te maken. De vette jaren bij zijn voormalige werkgever TVM zijn voorbij, bevestigde de schaatser woensdagochtend op een persconferentie ter gelegenheid van zijn overstap naar Team BrandLoyalty.

"Ik noem geen bedragen. Het is zeker geen vetpot", bekende de 28-jarige Fries. "Geld is leuk, maar het is niet mijn drijfveer. De wil en de drang om hard te schaatsen is belangrijker dan een dikke bankrekening." En, grapte hij: "Ik ben onwijs goedkoop."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl