NOS SchaatsenAangepast

Ket stopt met schaatsen

Rhian Ket stopt met schaatsen. In eerste instantie zou de 30-jarige Ket nog één seizoen doorgaan, maar nu heeft hij toch besloten zijn carrière per direct te beëindigen. Hoogtepunt in zijn loopbaan was de Nederlandse titel op de 1.500 meter in 2009.

Ket werd vorige week al toegevoegd aan het algemeen bestuur van de KNSB en helpt op de achtergrond bij het team Project 2018, waar hij het afgelopen olympische seizoen ook voor schaatste.

Het lukte Ket opnieuw niet om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. "Het is altijd mijn droom geweest om Olympisch goud te winnen. Die droom zal ik nooit meer verwezenlijken. Ik heb drie keer de kans gekregen, drie keer geschoten, maar gemist. Ik heb er vrede mee", schrijft Ket op zijn eigen website.

Toch voegde hij in zijn laatste seizoen nog wel een medaille aan zijn erelijst toe: brons op de 1.500 meter bij de NK afstanden. Ket is trots op die medaille: "Samen met mijn coaches lukte het mij om na een teleurstellend seizoen toch weer terug te komen op het hoogste niveau. Daarmee heb ik naar mijzelf bewezen dat ik geen eendagsvlieg ben."

Toch stopt Ket er nu mee. "Iemand stelde mij een paar weken geleden de vraag of ik uit ambitie of uit angst voor de toekomst zou doorgaan met schaatsen. Voor mijzelf was dat het moment dat ik dacht, het is goed zo", aldus Ket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl