NOS NieuwsAangepast

Oranjecamping wil uitbreiden

De organisatie die campingreizen aanbiedt aan Oranjefans wil gaan uitbreiden. Vanaf de Olympische Spelen van 2016 moeten niet alleen voetbalsupporters er gebruik van kunnen maken. Het bedrijf wil ook bezoekers van andere evenementen laten kamperen.

Met de uitbreiding hoopt het meer omzet te maken. Het bedrijf scheerde eerder al langs de rand van de afgrond.

500 Nederlanders

Een maand voor het WK in Brazilië hebben 500 Nederlanders een reis geboekt bij de Oranjecamping. De teller stond daar in december al op. Het loopt dus niet storm.

"Er werd minder geboekt dan voorgaande jaren", zegt directeur Daniël Frankhuis, "maar we zijn blij dat we dit gehaald hebben." Hij verwacht dat het aantal boekingen de komende tijd zal toenemen, omdat nu ook de kaartverkoop aan Braziliaanse Nederlanders begint.

De Oranjecamping bestaat tien jaar. In landen waar het EK of WK voetbal wordt georganiseerd biedt het bedrijf campingplekken aan Oranjefans aan. Compleet met Hollandse Snackkar, traditionele Oranjeoptocht naar het stadion en natuurlijk bier. Dit keer komt de camping in São Paulo te staan.

Veiligheid

Er is veel aandacht voor de veiligheid van de Nederlanders. Er staat een groot hek om het terrein en er zijn particuliere beveiligers ingezet.

Ook is er veel contact met de lokale politie. "Die kent het terrein en is er vaak geweest", zegt directeur Frankhuis.

Belgen

De Nederlanders zijn ook betrokken bij de organisatie van de Belgische variant van de Oranjecamping: DeVillage. Die camping staat in Rio de Janeiro. Na de groepsfase tijdens het komende WK zal die camping voor het eerst worden omgebouwd tot een internationale camping.

Dat is ook de plek waar Oranjecamping wil gaan uitbreiden. Tijdens de Olympische Spelen, die ook in Brazilië worden gehouden, wil de organisatie campingplekken voor 3000 mensen aanbieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl