Graafschap kan RKC niet verrassen

RKC heeft ten koste van De Graafschap de laatste ronde van de nacompetitie bereikt. De return in Waalwijk eindigde in 1-1, nadat RKC eerder in Doetinchem met 1-0 had gewonnen.

De Waalwijkers kwamen in de beginfase in de verdrukking en de bezoekers hadden, net als in de eerste wedstrijd, een doelpunt verdiend. Gaandeweg wisten RKC het tempo uit het duel te halen en zakte het duel naar een bedenkelijk niveau.

Na rust kreeg De Graafschap alsnog loon naar werken. Uit een moeilijke hoek schoot Dean Koolhof de bal prachtig langs doelman Arjan van Dijk. De vreugde bij de bezoekers was echter van korte duur: Jean David Beauguel maakte van dichtbij gelijk. Nu ging het spel opeens op en neer en kwamen er kansen aan beide kanten.

In blessuretijd ontsnapte RKC aan degradatie. De mee naar voren gekomen Graafschap-doelman Theo Zwarthoed kreeg een grote kans, maar hij kopte tegen een medespeler aan. In de mêlee die volgde, wist de RKC-defensie de bal nog net weg te krijgen.

In de derde ronde van de play-offs vindt RKC Excelsior tegenover zich. RKC begint op 15 mei met een uitwedstrijd.