Khamenei: Westen dom en idioot

De Verenigde Staten en hun bondgenoten verwachten dat Iran zijn raketprogramma beperkt, maar die verwachting is dom en idioot. Dat heeft de Iraanse geestelijk leider Ali Khamenei gezegd tegen het staatspersbureau IRNA.

Khamenei sprak op een wapenbeurs van de Iraanse Nationale Garde. Hij zei dat Iran eerder meer dan minder raketten zal maken, ondanks protesten van het Westen, dat bang is dat die raketten kernkoppen krijgen.

Massa-productie

De Iraanse wapenindustrie moet voldoen aan zijn revolutionaire taak en geen genoegen nemen met het huidige productieniveau. We moeten overschakelen op massa-productie, zei Khamenei volgens het Iraanse persbureau.

De geestelijk leider leek een voorschot te nemen op het hervatten van de onderhandelingen over het Iraanse atoomprogramma. Dinsdag praten in Genève de Verenigde Staten, de EU en andere wereldmachten verder over het nucleaire programma van Iran, waarvan het raketprogramma ook onderdeel is.

Conservatieve kringen en geestelijk leiders in Iran vinden dat president Rohani zich in de besprekingen te soepel opstelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl