NOS NieuwsAangepast

Ilse en Waylon terug in Nederland

The Common Linnets zijn terug in Nederland. Het vliegtuig met Ilse DeLange en Waylon aan boord landde iets na 13.00 uur op Schiphol.

Fans van het duo stonden op Schiphol te wachten. Toen het tweetal verscheen werd het ontvangen met een groot applaus, veel gejuich en bloemen.

"Heel bijzonder"

DeLange en Waylon hadden een Nederlandse vlag bij zich en zwaaiden ermee. Zij namen daarna de tijd om de fans te begroeten en met hen op de foto te gaan. Waylon zei dat het heel bijzonder is dat ze door zo veel mensen zijn opgewacht.

Het duo heeft gefeest tot in de vroege uurtjes. Ze hebben maar een paar uur geslapen, zei DeLange. Toch hebben ze het niet zwaar vandaag, ze leven nog in een roes.

Waylon zei op Schiphol dat hij er blij mee is dat het duo countrymuziek en het Songfestival een impuls heeft gegeven in Nederland. "Het mag weer!", lachte hij trots.

Wurst

The Common Linnets werden gisteren tweede bij het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Het was het beste resultaat voor Nederland op het Songfestival sinds de overwinning in 1975.

De winst in Denemarken ging naar de 'vrouw met de baard', Conchita Wurst. De Oostenrijkse winnaar werd door enthousiaste fans met regenboogvlaggen begroet op het vliegveld van Wenen.

Tijdens een persconferentie op het vliegveld sprak Wurst van een overwinning voor iedereen die een toekomst zonder discriminatie voor zich ziet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl