FC Groningen finalist play-offs

FC Groningen heeft de finale bereikt van de play-offs om een ticket voor de Europa League. Na de 1-0 overwinning in eigen huis werd in Arnhem eveneens van Vitesse gewonnen (4-1).

De thuisploeg had het meeste balbezit, maar grote kansen wisten de Arnhemmers niet te creëren. Groningen bleef eenvoudig overeind en kwam via een Tjaronn Chery halverwege de eerste helft op voorsprong. De middenvelder kon ongehinderd oprukken en verraste doelman Piet Velthuizen van ongeveer 25 meter met een wegdraaiend schot.

Vitesse-invallers vallen op

Vitesse-coach Peter Bosz probeerde het tij te keren en bracht na rust Valeri Kazaisjvili en Dan Mori. De Israëliër voorkwam direct na rust dat Richairo Zivkovic het duel definitief besliste. Kazaisjvili had in de vijftigste minuut de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot net naast. De betere kansen waren echter voor Groningen, maar Chery en Nick van der Velden schoten beiden voorlangs.

Spanning één minuut terug

Toch werd het weer spannend in Arnhem. Marko Vejinovic vond in de diepte Davy Pröpper en de Vitesse-middenvelder schoot raak. De Arnhemse vreugde was echter van korte duur, want nog geen minuut later stond het al weer 1-2. Filip Kostic brak door op links en gaf strak voor. Zivkovic liet de bal te ver van zijn voet springen, maar kreeg een herkansing van Mori.

Vitesse moest weer drie keer scoren en het pleitte voor de ploeg dat het ook op jacht ging naar treffers. Het gaf ook veel ruimte weg, waardoor het spel op en neer golfde in de Gelredome. Kostic ging in de slotfase alleen op Velthuizen af en scoorde via de binnenkant van de paal. De Serviër had er blijkbaar zin, want in de een na laatste minuut tekende Kostic met een afstandsschot ook nog voor de 4-1.