NOS VoetbalAangepast

Veltman: nieuw systeem Oranje

Oranje probeert in de voorbereiding een nieuw systeem met meer verdedigers, zo liet Ajax-verdediger Joël Veltman weten aan onsoranje.nl.

Van Gaal speelde sinds zijn aantreden in 2012 in een 4-3-3-systeem, met een of twee aanvallende middenvelders. Door het wegvallen van de geblesseerde en in de ogen van de bondscoach onvervangbare Kevin Strootman liet Van Gaal al eerder doorschemeren een ander systeem te overwegen. Veltman wist blijkbaar niet dat de bondscoach zich hierover nog niet specifiek had uitgelaten.

"We gaan natuurlijk een nieuw systeem uitproberen, waarschijnlijk ook spelen," zei Veltman tegen OnsOranje. "Meer verdedigers hoeft niet te betekenen dat we verdedigender gaan spelen. Het houdt in dat je opbouwend scherp moet zijn en één of twee spitsen voor je hebt die je moet uitschakelen."

Bij een systeem met meer verdedigers kan de bondscoach kiezen voor het 5-3-2-systeem waarmee Feyenoord afgelopen seizoen enkele keren aantrad. Feyenoord-trainer Ronald Koeman pleitte in Studio Voetbal al voor een systeemverandering bij Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl