NOS NieuwsAangepast

Vastgoedondernemer moet cel in

De Udense vastgoedondernemer Roger Lips moet van het gerechtshof in Den Bosch terug naar de gevangenis. Lips werkt onvoldoende mee aan de afwikkeling van zijn faillissement, zegt het hof. Justitie weet niet waar Lips is; waarschijnlijk is hij op de vlucht in het buitenland.

In april vorig jaar werd de vastgoedhandelaar failliet verklaard. Hij is vooral bekend van het geflopte winkelcentrum The Wall langs de A2 bij Utrecht. Hij leende voor dat project honderden miljoenen euro's bij SNS Reaal.

Eerder in de cel

De handelaar werd in september al eens vastgehouden omdat hij geen openheid van zaken gaf. Na een maand kwam hij onder voorwaarden vrij.

In februari bepaalde de rechtbank dat Lips opnieuw naar de gevangenis moet. Het gevaar zou bestaan dat hij vermogen dat bestemd is voor schuldeisers, probeert weg te sluizen.

Prikkel

Het hof is het eens met de rechtbank dat Lips zijn verplichtingen moet nakomen. "De man heeft een stevige prikkel nodig", laat het hof weten.

Lips is al sinds vorig jaar op de vlucht. Hij vertrok naar het buitenland toen hij van de rechtbank hoorde dat hij opnieuw zou worden vastgezet. Dat bericht was per ongeluk naar de advocaten van Lips gestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl