Groningen neemt kleine voorsprong

FC Groningen heeft in de play-offs om een ticket voor de Europa League in de Euroborg met 1-0 gewonnen van Vitesse. Zaterdag is de return.

Het stadion zat redelijk vol, maar beide ploegen leken niet echt de intentie te hebben het publiek te vermaken. Vitesse was iets beter, maar dat leidde niet tot veel kansen.

In de dertiende minuut kregen de Arnhemmers wel een strafschop, nadat Rasmus Lindgren een domme overtreding had begaan op Renato Ibarra. De goed keepende Marco Bizot keerde echter de inzet van Christian Atsu.

Kansen Groningen

In de tweede helft was ook Groningen af en toe gevaarlijk. Zo moest Vitesse-doelman Piet Velthuizen zich een keer strekken om Richairo Zivkovic van een doelpunt af te houden.

Zelfs in de slotfase kabbelde het spel rustig voort, maar een onoplettendheid van Jan-Arie van der Heijden leidde plots de beslissing in. Michael de Leeuw ontfutselde de Vitesse verdediger de bal en Lorenzo Burnet schoot de bal binnen.