NOS VoetbalAangepast

Oranje: Van Ginkel vervangt Locadia

De twintig spelers die door bondscoach Louis van Gaal zijn geselecteerd voor de trainingsstage van het Nederlands elftal hebben zich verzameld in Hoenderloo. Jürgen Locadia was na binnenkomst vrij snel weer vertrokken. De PSV-spits heeft liesklachten en is na nader onderzoek huiswaarts gekeerd. Chelsea-middenvelder Marco van Ginkel is opgeroepen als zijn vervanger.

Van Ginkel (21) meldt zich woensdagavond bij Van Gaal. De bondscoach begint op de Veluwe aan de voorbereiding op het WK met een groep van 20 spelers, van wie op Van Ginkel na iedereen in de eredivisie speelt.

Van Gaal moet het voorlopig stellen zonder de spelers uit de buitenlands competities. Zij zullen aansluiten als ze met hun club zijn uitgespeeld. Een aantal spelers die er nu bij zijn worden dan vriendelijk bedankt, zodat er een groep van dertig spelers ontstaat.

Britse journalisten voor Van Gaal

Tientallen journalisten, dagjesmensen en handtekeningenjagers probeerden bij het hek van Residence Victoria in Hoenderloo een glimp op te vangen van de spelers. Niet alle journalisten hadden de Nederlandse nationaliteit.

Ook Britse verslaggevers hadden de weg naar de Veluwe gevonden. Zij zullen bondscoach Louis van Gaal woensdag rond de avondtraining willen verleiden tot enkele uitspraken over Manchester United, de club waar hij vermoedelijk snel gaat tekenen.

Vanavond om 18.00 uur staat de eerste training op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl