NOS VoetbalAangepast

Del Bosque blij met Spaanse finale

Waar andere bondscoaches misschien zouden vrezen voor de zware belasting van hun topspelers, ziet de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque vooral voordelen dat Real Madrid en Atlético Madrid de finale van de Champions League spelen.

"Voor het Spaanse voetbal is het prachtig dat er twee Spaanse ploegen in de finale staan. Dat is een uitzonderlijk succes. Het geeft aan dat onze clubs er goed voor staan."

Het succes van Atlético Madrid had Del Bosque niet zien aankomen. "Ik denk dat ze iedereen hebben verrast. Alleen grote optimisten hadden gedacht dat ze zo ver zouden komen."

Respect voor Nederlandse school

De succesvolle bondscoach kijkt ook al uit naar het WK, dat voor Spanje begint met een duel met Nederland. "Dat is de ploeg die we het meest hebben bekeken in de voorbereiding."

Uiteraard omdat het de eerste tegenstander is, maar ook omdat Del Bosque Oranje hoog heeft zitten. "Wij respecteren de Nederlandse school en de stijl die ze hanteren, ondanks de veranderingen van de afgelopen vier jaar."

"Er zijn nog steeds grote spelers over die bij de allerbesten horen", aldus de Spaanse bondscoach, die ook onder de indruk is van Louis van Gaal. "Hij heeft de ervaring en capaciteiten om overal aan de slag te kunnen en hij straalt iets uit. Dat mag ik wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl