NOS VoetbalAangepast

Medunjanin dicht bij WK

De Nederlandse Bosniër Haris Medunjanin is door bondscoach Safet Susic van Bosnië-Herzegovina opgeroepen voor de voorselectie voor het WK in Brazilië.

De middenvelder speelde in de jeugd van AZ en hij maakte in februari 2005 zijn eredivisiedebuut voor AZ. Voor de Alkmaarders was hij actief in 25 eredivisiewedstrijden (4 goals) en in het seizoen 2006/2007 kwam hij op huurbasis voor Sparta tot 32 wedstrijden (7 goals). In 2008 verkaste hij naar het Spaanse Real Valladolid.

De huidige speler van Gaziantepspor was voor Nederland actief op het WK onder 20 jaar in 2005 en met Jong Oranje werd hij Europees kampioen in 2006 en 2007. Zijn inbreng was echter beperkt. Medunjanin koos in 2009 voor een vervolg van zijn interlandloopbaan voor Bosnië-Herzegovina.

Voorselectie

De voorselectie van Bosnië-Herzegovina bestaat uit 24 man. Middenvelder Mensur Mujdza van Freiburg is herstellende van gescheurde enkelbanden en is in een race tegen de klok verwikkeld om op tijd fit te zijn voor de definitieve selectie, waarin 23 spelers een plek kunnen krijgen.

Andere namen in de voorselectie zijn die van Edin Dzeko (Manchester City), Miralem Pjanic (AS Roma), Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart) en doelman Asmir Begovic (Stoke City).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl