NOS SportAangepast

Chabal stopt met rugbyen

Sebastien Chabal, 62-voudig international van Frankrijk, stopt zondag met rugbyen. Dat maakte de 37-jarige Fransman maandag bekend tijdens een persconferentie.

Chabal raakte bekend over de hele wereld door zijn acties (een harde tackle en een even harde charge) tijdens een testwedstrijd tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland in 2007. Door zijn dikke baard en lange haren kreeg hij de bijnaam l'Homme des Cavernes, ofwel De Holbewoner. Chabal groeide uit tot een van de populairste sporters in Frankrijk.

De cultfiguur is tevens de eerste rugbyer in ruim vijftig jaar die een eigen wassen beeld heeft in het Musée Grévin, het Franse Madame Tussauds.

Laatste daad

"Op zondag, aan het einde van het seizoen, beëindig ik mijn carrière. Dat doe ik met veel plezier nu ik mijn club geholpen heb met de promotie naar het hoogste niveau", aldus Chabal. Zijn club Lyon OU werd mede dankzij Chabal kampioen.

De Fransman, die speelde als nummer acht, lock en flanker, won met de nationale ploeg twee keer het Zeslandentoernooi en pakte in 2006 met Sale het landskampioenschap in Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl