NOS NieuwsAangepast

Legerheli Oekraïne neergehaald

Bij Slavjansk in Oost-Oekraïne hebben separatisten een legerhelikopter uit de lucht geschoten. Pro-Russische activisten namen de Mi-24-gevechtshelikopter met geweren onder vuur. De heli stortte neer in een rivier, zegt het ministerie van Defensie.

Volgens het ministerie in Kiev heeft de bemanning de crash overleefd. Meer informatie over hun toestand is er niet.

Gevechten

Slavjansk is ook vandaag weer het toneel van gevechten tussen separatisten en het regeringsleger. Vanochtend kwamen in een buitenwijk van de stad vier militairen om het leven bij een aanval op een controlepost van de activisten. Meer dan dertig soldaten raakten gewond.

Minister Avakov van Binnenlandse Zaken zegt dat de pro-Russische activisten onder meer een busje met gewonden onder vuur namen. Ook zouden ze burgers als menselijk schild hebben gebruikt.

Spookstad

De crisis in Oost-Oekraïne raakt nu ook steeds meer het dagelijks leven van burgers. Zo heeft de grootste bank in de regio, Privatbank, alle kantoren tijdelijk gesloten.

Journalisten in Slavjansk spreken op Twitter van een ongewone stilte. Veel winkels zijn dicht en pleinen zijn verlaten. Een verslaggever van de Duitse krant Bild noemt Slavjansk een spookstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl