NOS SportAangepast

Herlings weer ongenaakbaar

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft zondag met groots machtsvertoon de Grote Prijs van Nederland op het circuit van Valkenswaard gewonnen. De Brabantse wereldkampioen in de MX2 reed in beide manches zijn concurrenten op grote achterstand. Herlings nam met zijn 50 punten de leiding in de WK-stand over van Arnaud Tonus uit Zwitserland. De 19-jarige coureur heeft nu vijftien punten voorsprong.

Net als in de voorgaande vier jaar domineerde Herlings op het zandcircuit van Valkenswaard. In de eerste manche reed de KTM-coureur iedereen op meer dan één minuut achterstand. Herlings reed in de tweede manche weer onbedreigd naar de zege, Tonus eindigde op 45 seconden als tweede.

De Zwitser was in de eerste manche niet verder gekomen dan de twaalfde plaats. In het dagklassement eindigden de Franse coureurs Romain Febvre (40 punten) en Jordi Tixier (38) als tweede en derde achter Herlings.

Van de Nederlandse coureurs die met een wildcard mochten meedoen aan de 'eigen' Grand Prix presteerde Brian Bogers het beste. Hij scoorde op zijn KTM twaalf punten, Frederik van der Vlist pakte er zes.

Voor Glenn Coldenhoff zit het seizoen er al op. De tweede vaste Nederlandse GP-rijder in de MX2 liep ruim een week geleden bij een crash zware blessures op en is voorlopig veroordeeld tot toekijken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl