NOS SportAangepast

Clippers en Thunder ronde verder

Los Angeles Clippers heeft zich in de NBA geplaatst voor de halve finales van de Western Conference. Het zevende en beslissende duel met Golden State werd met 126-121 gewonnen.

Na een uitstekende eerste helft van de Warriors (64-56) kwam LA in het derde kwart langszij. In de spannende vierde periode nam Blake Griffin (24 punten) zijn ploeg bij de hand en werd in de laatste minuut het beslissende gaatje geslagen.

De Clippers treffen nu Oklahoma City Thunder dat Memphis Grizzlies in de zevende wedstrijd met 120-109 versloeg. Kevin Durant was goed voor 33 punten en Russel Westbrook maakte er 27.

Indiana door

Indiana Pacers bereikte eveneens de halve eindstrijd. De beste ploeg in de in het reguliere seizoen van de Eastern Conference had het zwaar in de eerste ronde van de play-offs. Pas in de zevende wedstrijd werd afgerekend met Atlanta Hawks. Paul George was met 30 punten topscorer in de 92-80 overwinning.