NOS SportAangepast

Bogaerts: een gift van God

Het gaat beter dan ooit met de Nederlandse honkballers in de MLB, de Amerikaanse Major League Baseball. Zeven spelers met een Nederlands paspoort komen momenteel uit op het hoogste honkbalniveau en de namen van Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen worden in één adem genoemd met de absolute wereldtop.

Mart Smeets zocht de drie spelers op in de Verenigde Staten en maakte een uitgebreid portret, dat zondagmiddag wordt uitgezonden bij de NOS. Van dat drietal heeft Xander Bogaerts tot nu toe de grootste staat van dienst.

Bescheiden

Bogaerts maakte vorig seizoen een spetterend debuut in de MLB: hij won met Boston Red Sox in zijn eerste jaar meteen de World Series. De korte stop legde de basis voor zijn carrière tijdens zijn jeugd op Aruba. "Ik deed veel aan sport, ik hou van sport. Honkbal, voetbal, basketbal, volleybal."

Hij koos uiteindelijk voor het honkbal. "In honkbal was ik een beetje beter dan de anderen. Toen ik klein was, vertelden mensen mij wel dat ik goed was, maar dat besefte ik toen nog niet. Nu wordt het duidelijker voor mij", zegt de bescheiden Arubaan.

Bogaerts is atletisch, staat bekend om zijn sterke veldspel en is een verdienstelijk slagman. "God heeft mij een gift gegeven om te slaan. Niet veel mensen kunnen dat. Maar ik moet nog hard werken om een betere slagman te worden."

Oranje een eer

Ook al brengt Bogaerts een groot deel van het jaar door in Boston, als het even kan keert hij terug naar Aruba. "Ik heb een appartement in Boston, maar ga na het seizoen altijd weer terug naar huis. Ik hou niet van de kou."

De band die Bogaerts met Nederland heeft, komt vooral voort uit de succesvolle toernooien met het Nederlands team. Hij maakte deel uit van de ploeg die in 2011 de wereldtitel pakte en was in 2013 een belangrijke speler tijdens de World Baseball Classic. Hij vindt het heel speciaal om voor Oranje uit te komen. "Er zijn niet zo veel Arubanen die een kans krijgen om in de WBC te spelen, een heel groot evenement. Voor mij was dat een eer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl