NOS NieuwsAangepast

Hotelmedewerker: 11,5 jaar cel

Een Nederlandse hotelmedewerker is in Griekenland veroordeeld tot 11,5 jaar gevangenisstraf. De man stak een 11-jarig Russisch jongetje neer op Kreta, toen die hem betrapte bij diefstal.

De Nederlander is onder meer veroordeeld voor poging tot moord, illegaal wapenbezit en diefstal, melden Russische media. Kort na de steekpartij, in mei vorig jaar, legde hij een bekentenis af.

Vakantie

Het Russische jongetje was op vakantie met zijn ouders in een hotel in Chersonissos. De Nederlander werkte daar als animator. Hij stal onder meer een laptop en mobiele telefoon van het Russische gezin, maar het jongetje eiste die spullen terug.

In een parkeergarage bij het hotel takelde de hotelmedewerker het jongetje flink toe. Het kind werd de volgende ochtend pas gevonden, met elf steekwonden in zijn rug. Sindsdien onderging hij verschillende operaties. Tijdens de uitspraak zat hij in een rolstoel.

Autistisch

De Nederlander zit sinds zijn arrestatie vast op de psychiatrische afdeling van een gevangenis. Volgens zijn moeder is hij autistisch en heeft hij een IQ van slechts 60.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl