Portland door, Dallas naast Spurs

Portland Trail Blazers heeft dankzij een 99-98 thuiszege op Houston Rockets de halve finales bereikt in de play-offs van de NBA in de Western Conference.

Chandler Parsons zette de bezoekers met minder dan een seconde te spelen op een 98-96 voorsprong. Met een driepunter in de zoemer bezorgde Damian Lillard de Trail Blazers niettemin alsnog de overwinning en een plaats in de halve finales.

Dallas Mavericks kwam door een 113-111 zege naast San Antonio Spurs: 3-3. San Antonio, de verliezend finalist van vorig jaar, leidde na het derde kwart met 81-76 en leek beheerst op weg naar de halve finales. Een tussensprint (16-4) bezorgde Dallas echter een voorsprong van 102-94. Een tegenvaller voor de Spurs die in de competitie de vier confrontaties met de Mavericks allemaal wonnen.

Ook Brooklyn Nets wist een beslissende zevende wedstrijd af te dwingen. Mede dankzij de 23 punten van Deron Williams, die in de tweede helft van de wedstrijd gehinderd werd door een blessure aan zijn linkervoet, wonnen de Nets met 97-83 van Toronto Raptors.