NOS NieuwsAangepast

"Bendes Honduras doden kinderen"

In Honduras onderzoekt de politie of straatbendes kinderen vermoorden die weigeren zich aan te sluiten bij hen. Het onderzoek is opgestart nadat er zeven kinderen dood waren gevonden in de stad San Pedro Sula, schrijft de BBC. Verschillende rechercheurs hebben al gezegd dat bendes achter de moorden zitten.

Het laatste dode kind dat werd gevonden was zeven jaar oud. Zijn lichaam vertoonde tekenen van marteling. Zijn 13 jaar oude broer was een dag eerder dood gevonden.

De zeven kinderen zijn allemaal de afgelopen vier weken vermoord. De lijken lagen in een gebied van San Pedro Sula waar straatbendes de dienst uitmaken.

Theorie

De minister van Justitie is gisteren naar de stad gevlogen om toezicht te houden op het onderzoek. Hij hield alle opties open. Het idee dat straatbendes betrokken zijn bij de dode kinderen is volgens hem slechts één theorie.

Honduras heeft een van de hoogste moordcijfers ter wereld. De meeste doden zijn gevallen bij het conflict tussen de twee grootste bendes, de Mara 18 en de Mara Salvatrucha. De constante strijd tussen deze twee groepen heeft al aan tienduizenden mensen het leven gekost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl