Sparta naar tweede ronde play-offs

Sparta Rotterdam heeft zijn eerste stap gezet op weg naar een terugkeer in de eredivisie door in de eerste ronde van de promotie/degradatie-play-offs FC Eindhoven uit te schakelen. Na de 1-1 in Rotterdam won de ploeg van trainer Gert Kruys in Eindhoven met 2-0.

De Eindhovenaren hadden in de eerste helft een overwicht en waren dicht bij succes via Nayib Lagouireh. die hard tegen de paal schoot. Amper twee minuten later kwam Sparta op voorsprong door een benutte penalty van Michel Breuer. De bal was op de stip beland nadat Mimoun Mahi de bal tegen de arm van Maxime Gunst aan had geschoten. Mahi had eerder vergeefs een strafschop geclaimd nadat hij gevloerd was in de zestien.

In de tweede helft was Sparta aanvankelijk dichter bij de 2-0, dan Eindhoven bij de gelijkmaker. Zo moest doelman Tom Muyters zich strekken bij een uithaal van Donovan Slijngard en ook handelend optreden bij een schot van Nourdin Boukhari. Invaller Mario Bilate kreeg bij een van zijn eerste acties ook de kans om het duel te beslissen, maar hij schoot hoog over.

Een kwartier na de pauze rook Eindhoven voor het eerst aan de 1-1. Jens van Son kopte in kansrijke positie naast uit een voorzet van Jasper Waalkens. Ook Anthony van den Hurk was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd ternauwernood door Khalid Sinouh gestopt. Kort voor het einde besliste Finn Stokkers de wedstrijd en kon Sparta zich gaan voorbereiden op een duel met de nummer 17 van de eredivisie (NEC of Roda JC).