NOS NieuwsAangepast

Wapenstilstand gemeld in Homs

Syrische activisten en een Libanees tv-station dat op de hand is van president Assad melden dat er een overeenkomst is gesloten over een wapenstilstand in Homs.

In het akkoord staat een oproep aan de troepen die loyaal zijn aan Assad en aan de rebellen om de wapens neer te leggen.

Als het bestand standhoudt, mogen honderden rebellen het centrum van Homs verlaten om naar het noorden van het land te vertrekken.

Het conflict in Homs is het langstlopende in de Syrische crisis.

Hama

Aanslagen met autobommen in de provincie Hama, in het midden van het land, hebben vandaag het leven gekost aan zeker 18 mensen. Onder de doden zijn volgens verschillende bronnen ook kinderen.

De bommen ontploften in twee dorpen, maar onbekend is of die aanslagen op elkaar waren afgestemd.

Terroristen in Syrië plegen steeds vaker zelfmoordaanslagen en gebruiken autobommen. De daders zijn in veel gevallen soennitische extremisten die behoren tot groeperingen zoals het Nusra Front, dat banden heeft met al-Qaida. Vooral burgers zijn het slachtoffer van de terreurdaden,

Bij bombardementen door het regeringsleger op doelen in Aleppo zouden gisteren en eergisteren bijna 50 doden zijn gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl