NOS NieuwsAangepast

Egypte: aanslagen in Caïro, Sinaï

In de Egyptische hoofdstad Caïro is bij een bomaanslag een politieman om het leven gekomen, uren nadat in de Sinaï-woestijn bij zelfmoordaanslagen doden en gewonden waren gevallen. In Caïro raakte ook nog een agent gewond bij de aanslag.

In de Sinaï blies een zelfmoordterrorist zich op bij een checkpoint in de stad El-Tur, die ligt op de weg van Caïro naar de badplaats Sharm-el-Sheikh. Een militair werd gedood en drie politieagenten en een andere militair raakten gewond.

Tweede aanslag Sinaï

Bij een volgende aanslag, verder zuidelijk op de weg naar Sharm-el-Sheikh, raakten nog eens drie mensen gewond. De gewonden waren medewerkers van een reisorganisatie. Ook deze aanslag werd volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gepleegd door een zelfmoordterrorist.

Het aantal aanslagen in de Sinaï is toegenomen na de val van president Mubarak in 2011 en nog verder na de afzetting van president Morsi door het leger in juli vorig jaar. Militairen zijn vaak doelwit, maar in februari kwamen drie Zuid-Koreaanse toeristen om bij een aanslag op een bus, in de buurt van de grens met Israël.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag ontraadde vervolgens reizen naar de Sinaï. Dat advies is nog steeds van kracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl