NOS SportAangepast

Tafeltennissters naar kwartfinales

De Nederlandse tafeltennissters zijn op de WK voor landenteams doorgedrongen tot de kwartfinales. De ploeg van coach Elena Timina was in de achtste finales met 3-0 te sterk voor Taiwan.

Een overtuigende overwinning, maar gemakkelijk ging het niet, zegt Britt Eerland: "Li Jiao startte heel nerveus. Daardoor werden we zelf ook zenuwachtig. Gelukkig won ze wel, net als Li Jie. Daardoor ging ik lekkerder mijn laatste wedstrijd in."

Volle buit

Li Jiao zette het als vijftiende geplaatste Oranje op voorsprong door met 3-1 te winnen van Huang Yi-hua. Li Jie bracht Taiwan, dat als zevende geplaatst was, verder in de problemen met een zwaarbevochten 3-2 overwinning op Cheng I-ching. Britt Eerland stelde vervolgens de zege veilig door Chen Szu-yu met 3-0 kansloos te laten.

Eerland maakt indruk

Bij het Nederlandse team maakt vooral Britt Eerland indruk. De pas twintigjarige speelster won tot nu toe al haar partijen. "Ik ben inderdaad in goede vorm. Eerlijk gezegd ben ik wat verbijsterd over het feit dat ik nog niet één keer heb verloren. Hopelijk kan ik dat vasthouden", klinkt Eerland enthousiast.

Japan

In de kwartfinales neemt Nederland het op tegen gastland Japan. De als tweede geplaatste ploeg had zich via de groepsfase rechtstreeks voor de laatste acht geplaatst. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op de Japanse televisie. "Daar kijk ik erg naar uit. In een volle Arena zullen al die mensen tegen ons zijn. Dat geef juist een fijn gevoel en zal mij sterker maken."

Het is voor de vierde keer dat de Nederlandse vrouwen mogen aantreden in de kwartfinales van de WK. Eerder gebeurde dat in 2008, 2010 en 2012. "Dit was ons doel, maar misschien is er meer mogelijk. Japan is sterk, maar niet het beste team", besluit Eerland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl