NOS SportAangepast

Bridgestone na 2015 uit MotoGP

Bandenleverancier Bridgestone trekt zich aan het eind van het seizoen 2015 terug uit de MotoGP. Dat maakte het Japanse bedrijf donderdag bekend. Bridgestone is sinds 2002 betrokken bij de MotoGP en is vanaf 2009 de officiële en enige bandenleverancier.

"Na alles bereikt te hebben wat we wilden bereiken in deze sport, denken we dat dit het juiste moment is voor ons om eruit te stappen", aldus Kyota Futami, de algemeen directeur van de bandenfabrikant.

"De komende twee seizoenen blijven we hoogwaardige ondersteuning bieden aan alle teams en rijders en blijven we intensief verder werken aan de ontwikkeling van onze MotoGP-banden. We willen onze betrokkenheid in dit kampioenschap graag op een zo goed mogelijke manier afsluiten."

Tender

Dorna, houder van de commerciële rechten van de MotoGP, lanceerde donderdag in samenwerking met de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) direct een tender, een zoektocht die een nieuwe bandenleverancier moet opleveren. Geïnteresseerde fabrikanten hebben drie weken de tijd om hun interesse uit te spreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl