NOS NieuwsAangepast

Motorclub Veterans daagt Opstelten

Motorclub Veterans heeft aangifte gedaan tegen minister Opstelten. De Veterans vinden dat de minister hun naam bewust beschadigt door onwaarheden over de club te verspreiden. Ze vinden dat Opstelten zich daarom schuldig maakt aan smaad en laster.

De motorclub bestaat uit (oud-)militairen die in het buitenland hebben gediend. Het is een kleine club, die samen met de Hells Angels in een 'overleggroep' zit. Volgens de Veterans doen ze dat om 'de rust' te bewaren.

De leden van de club zeggen dat ze in documenten van het ministerie, de politie en het OM worden afgeschilderd als zware criminelen, drugsdealers en moordenaars. "Maar de minister weet dat in het 19-jarige bestaan van onze club nog nooit een strafrechtelijk onderzoek heeft plaatsgevonden naar onze club of een van onze leden."

Koningshuis

In een verklaring wijzen de Veterans erop dat ze vaak onder moeilijke omstandigheden hebben gediend in naam van het Koningshuis en de regering en dat ze een bijdrage hebben geleverd aan de vrede, vrijheid en rechtsgelijkheid. "Members van onze club hebben tevredenheidsbetuigingen van Defensie en brieven van hoge overheidsfunctionarissen waarin die lof betuigen."

De Veterans zeggen dat ze het moeilijk vinden om een lid van de regering op deze wijze aan te vallen, maar dat ze niet anders kunnen.

Suikerspinnen

Ook andere motorrijders vinden dat ze worden gecriminaliseerd. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging en RAI Vereniging, de belangenbehartiger van motorimporteurs, zeggen dat ze het zat zijn.

Ze nemen afstand van "het klakkeloos verbieden van motorevenementen door gemeenten". Ze zeggen dat slechts 1 procent van de motorclubs crimineel is en dat nu een in essentie gezonde sector en een miljoen klanten worden weggezet als crimineel.

Volgens de twee organisaties zijn motorevenementen vaak uitstapjes voor het hele gezin. Met springkussens en suikerspinkramen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl