NOS NieuwsAangepast

BAM gaat Kuip renoveren

Bouwbedrijf BAM gaat de Kuip renoveren. Dat is bekendgemaakt door de adviescommissie die zich bezighoudt met de toekomst van het Feyenoord-stadion. De strijd om de opdracht ging tussen BAM en stichting Red de Kuip.

BAM en stichting Red de Kuip waren nog de enige partijen die in de race waren. De afgelopen maand hebben de Feyenoord-adviseurs om de tafel gezeten met de twee kandidaten.

Het vernieuwde stadion krijgt 70.000 plaatsen en daarvoor wordt de tweede ring verlengd. Er komt geen derde ring op het stadion. In het plan van stichting Red de Kuip zou er wel een derde ring komen. Er komt ook een dak op de Kuip.

Moderner

Het stadion dat door BAM is ontworpen, is wit en heeft bijgebouwen. "Het oogt moderner dan het stadion van stichting Red de Kuip", zei verslaggever Henrik-Willem Hofs eerder in het NOS Radio 1 Journaal.

Mick Eekhout van stichting Red de Kuip vindt nog steeds zijn plan mooier, maar toch voelt hij zich een "halve winnaar", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. "We gaan weer verder met een stadion en over een paar jaar gaan we heerlijk van voetbal genieten in de Kuip."

Bijdrage

De Rotterdamse politiek moet nog wel definitief akkoord gaan met een bijdrage van 35 miljoen euro. "Maar BAM heeft eerder al gezegd dat het zonder die bijdrage ook wel gaat lukken", zei verslaggever Henrik-Willem Hofs.

BAM wil zo snel mogelijk aan de slag, het liefst al volgend jaar zomer. De bouw duurt drie jaar en volgens het bouwbedrijf kan het voetbal dan gewoon doorgaan. Tijdens de werkzaamheden kunnen 50.000 supporters de Kuip in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl