Atlético houdt Chelsea uit finale

Atlético Madrid heeft zich, net als stadgenoot Real, voor de finale van de Champions League geplaatst. Na het 0-0 gelijkspel in Spanje won het bij Chelsea met 3-1.

Echt indrukwekkend was het voor de rust nog niet, maar na vier minuten was er al meer gebeurd dan in het bloedeloze duel van vorige week. Koke was de aanstichter met een als voorzet bedoeld schot dat de lat en de paal raakte. Chelsea stelde daar even later een omhaal van David Luiz (die net naast ging) tegenover.

Fernando Torres brak na 136 minuten doelpuntloos voetbal de ban. De voormalig speler van Atlético tikte via een Spaans been een voorzet van César Azpilicueta binnen. Chelsea had wat het wilde en trok zich weer terug voor het eigen doel.

Chelsea moet komen

Daar kwam snel verandering in. Pal voor de rust legde Juanfran de bal uitstekend terug op Adrián, die met een ietwat mislukt schot de gelijkmaker verzorgde.

In de tweede helft kwam de wedstrijd echt tot leven. Beide ploegen zochten de aanval en waren met Arda Turan (Atlético) en John Terry (Chelsea) dicht bij een treffer. Na een uur werd het 2-1 voor Atlético. Diego Costa werd onnodig gevloerd in het strafschopgebied door Samuel Eto'o, waarna hij de strafschop zelf koeltjes benutte.

Arda maakte vervolgens aan alle onzekerheid een eind. De Turk kopte (na opnieuw goed terugleggen van Juanfran) eerst op de lat en schoot zelf de rebound binnen.

De winst van Atlético betekende dat er voor het eerst twee clubs uit dezelfde stad in de finale staan. Het betekende ook dat er voor het eerst sinds 2004 geen Nederlandse speler zijn opwachting zal maken in de eindstrijd van de Champions League.