NOS NieuwsAangepast

Toch Palestinalezing op 4 mei

Een lezing over "de etnische zuivering van Palestina" gaat op 4 mei, de dag van de Dodenherdenking, toch door. Hij was eerst uitgesteld, zo was gemeld, maar dat klopt niet. Dat zegt de organisator, het Platform Bewust Moslim.

Gisteren werd bekendgemaakt dat de organisator op zoek ging naar een andere locatie en datum. Dat gebeurde na overleg met de gemeente Hilversum, waar de lezing gehouden wordt. De gemeente had klachten binnengekregen over de gevoelige timing en het onderwerp.

Geheime locatie

Het Platform Bewust Moslim zegt nu dat het evenement gewoon doorgaat, maar op een geheime locatie. "We voelen ons genoodzaakt deze werkwijze te hanteren om te voorkomen dat de gemeente weer druk zal uitoefenen op de locatiehouder om zo het evenement te annuleren", aldus de organisator.

De aanvankelijke locatie was de Hilversumse Al Amalmoskee, maar die zei gisteren dat het niet alle bezoekers kan huisvesten. Na de ophef over de lezing wordt een grote toeloop verwacht.

De nieuwe locatie van de lezing "Palestina, de schaduw-Holocaust" wordt een paar uur voor aanvang pas bekendgemaakt. De lezing gaat over de Arabisch-Israëlische oorlog in 1948. De negatieve afloop voor de Arabische bevolking wordt Al-Nakba genoemd, wat 'ramp' of 'catastrofe' betekent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl