NOS NieuwsAangepast

Dodental Homs verdubbeld

Het dodental van de twee aanslagen in de Syrische stad Homs is verdubbeld. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten is het aantal slachtoffers opgelopen van zeker 51 naar ten minste 100. De meeste slachtoffers zijn burgers.

In Homs ontploften gisteren twee autobommen in een wijk waar veel alawieten wonen, een afsplitsing van de sjiitische islam waartoe ook president Assad behoort. Het was de dodelijkste aanslag in de stad sinds het begin van de burgeroorlog 3 jaar geleden.

Al-Nusra

Het extremistische al-Nusra heeft de beide aanslagen opgeëist. De soennitische terreurgroep is een Syrische aftakking van al-Qaida. Mogelijk zit deze groepering ook achter de moord op pater Frans van der Lugt.

''Zo kunnen de inwoners van pro-regeringsgebieden de hel ervaren die onze broeders hebben meegemaakt'', aldus de groep. Daarmee verwees al-Nusra naar de herhaaldelijke bombardementen van het leger op wijken van Homs die in handen zijn van de oppositie.

Verkiezingen

Volgens het hoofd van het Observatorium willen de radicaal-islamitische strijders Assad duidelijk maken dat er geen veilige zones zijn waar verkiezingen kunnen worden gehouden. De aanslagen kwamen een dag nadat Assad had bekendgemaakt dat hij kandidaat is bij de presidentsverkiezingen in juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl