NOS SportAangepast

Met schoolboeken naar EK squash

Het gemiddelde 13-jarige pubermeisje is druk met boyband One Direction, make-up en vriendjes. Voor Elena Wagenmans telt dat deze week helemaal niet. Zij maakt namelijk haar debuut op de Europese kampioenschappen squash voor senioren. "Ik heb er echt heel veel zin in", vertelt ze vanuit Italië.

Voor Wagenmans is op de EK voor landenteams plotseling een hoofdrol weggelegd nadat de kopvrouw van de Nederlandse ploeg, Milou van der Heijden, op het laatste moment geblesseerd moest afhaken. Na het wegvallen van de zwangere Natalie Grinham was dat een nieuwe tegenvaller voor de Nederlandse vrouwen.

Opboksen tegen ervaren rotten

Door het wegvallen van Van der Heijden zal de 13-jarige Wagenmans extra vaak in actie komen. Hoe ze al die oudere, meer ervaren speelsters het lastig zou kunnen maken, dat weet ze nu nog niet. "Ik moet het met de bondscoach nog even hebben over de tactiek."

Ouders blijven thuis

Wagenmans ging squashen door haar vader en inmiddels zit ook haar jongere broertje op squash. "De hele familie doet het. Echt heel leuk. Wat ik zo leuk vind aan squash...eigenlijk alles!" Helaas voor haar komt er niemand naar de EK om haar aan te moedigen. "Maar ze gaan wel kijken via de livestream."

Huiswerk mee

Dat Wagenmans al aan de EK voor senioren meedoet is opvallend, maar niet geheel verrassend. Het supertalent won vorig jaar al de sterk bezette Dutch Junior Open en veroverde in januari 2014 met overmacht de nationale jeugdtitel onder de negentien jaar. Ze deed onlangs mee aan de EK voor junioren, en nu wachten dus de grote EK. Terwijl ze ook nog gewoon op school zit. "Ik heb goed vooruitgewerkt qua huiswerk, maar zal hier toch ook nog wel wat moeten doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl