NOS NieuwsAangepast

Vleeshandelaar in Parijs opgepakt

De Nederlandse handelaar Jan F. is in Parijs aangehouden vanwege een groot vleesschandaal. Dat bevestigt zijn Franse advocaat tegen media in Frankrijk. F. wordt gezien als de spil in een omvangrijke vleesfraudezaak.

De Nederlander werd begin deze maand opgeroepen zich te melden bij de politie. Op 8 april ging hij volgens zijn advocaat vrijwillig naar het bureau, waar hij werd aangehouden. Hij wordt verdacht van bedrog, valsheid in geschrifte en georganiseerde fraude.

F. zou met zijn bedrijf Draap Trading paardenvlees hebben verkocht als rundvlees. Ook zou het bedrijf een partij illegaal schapenvlees aan het Franse vleesbedrijf Spanghero hebben verkocht.

"Onschuldig"

Vorig jaar liet F. in brieven aan Franse media weten dat hij onschuldig is. Het schapenvlees was geleverd via een tussenhandelaar waar hij nooit rechtstreeks contact mee had gehad, schreef F. Hij ging niet in op het paardenvleesschandaal.

Het is niet bekend waarom F. in Frankrijk was. Hij was ervan op de hoogte dat het Franse Openbaar Ministerie onderzoek deed naar fraude met vlees.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl