De Boer overweegt Tottenham

Frank de Boer»
Frank de Boer NOS/ANP

Er bestaat een gerede kans dat Frank de Boer Ajax gaat verlaten. De succesvolle trainer overweegt een overstap naar Tottenham Hotspur. "De Engelsen hebben zich gemeld bij Marc Overmars. Ik ga na de laatste competitiewedstrijd op 3 mei nadenken over deze mogelijkheid", zegt De Boer in een interview met de NOS. "Ik ga praten en luisteren. Daarna laat ik mijn gevoelens spreken."

Tottenham is een club die past bij de ambities van De Boer. "Ik wil iets toevoegen aan een club. Dat mensen kunnen zeggen dat ze de hand van Frank de Boer zien. Liverpool is daar een mooi voorbeeld van. Dat wat Brendan Rodgers daar nu bijvoorbeeld doet. Monaco zegt me niets. Is al een gearriveerde club."

Tottenham meldde zich drie weken geleden bij de Amsterdamse clubleiding, nadat Louis van Gaal had afgezegd vanwege zijn onderhandelingen met Manchester United.

De Londense club ontsloeg eerder dit jaar de Portugese trainer André Villas-Boas na tegenvallende prestaties. De huidige manager, Tim Sherwood, doet het niet veel beter. De Spurs staan op de zesde plaats. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt veertien punten.

Frank de Boer werd in de afgelopen drieënhalf jaar vier keer achter elkaar landskampioen met Ajax. Bij Tottenham spelen de oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Christian Eriksen.

Deel deze pagina

Video

De Boer overweegt Tottenham Hotspur

Ajax-trainer Frank de Boer zegt in een gesprek met Joep Schreuder dat hij gaat nadenken over een eventuele aanbieding van Tottenham... Hotspur.

Video en Audio

  • » "Platini wil missie bij UEFA voltooien" Audio Voetbalcommentator Arno Vermeulen over het besluit van Michel Platini om zich niet beschikbaar te...28 aug 2014, 0 keer afgespeeld
  • » US Open 2014: Wawrinka-Bellucci Video Beelden van de partij tussen Stanislas Wawrinka en Thomaz Bellucci in de tweede ronde van de US...28 aug 2014, 827 keer afgespeeld
  • » Anicka van Emden Audio Anicka van Emden is teleurgesteld na haar snelle uitschakeling op het WK judo.28 aug 2014, 61 keer afgespeeld

Meer video en audio