De Boer overweegt Tottenham

Frank de Boer»
Frank de Boer NOS/ANP

Er bestaat een gerede kans dat Frank de Boer Ajax gaat verlaten. De succesvolle trainer overweegt een overstap naar Tottenham Hotspur. "De Engelsen hebben zich gemeld bij Marc Overmars. Ik ga na de laatste competitiewedstrijd op 3 mei nadenken over deze mogelijkheid", zegt De Boer in een interview met de NOS. "Ik ga praten en luisteren. Daarna laat ik mijn gevoelens spreken."

Tottenham is een club die past bij de ambities van De Boer. "Ik wil iets toevoegen aan een club. Dat mensen kunnen zeggen dat ze de hand van Frank de Boer zien. Liverpool is daar een mooi voorbeeld van. Dat wat Brendan Rodgers daar nu bijvoorbeeld doet. Monaco zegt me niets. Is al een gearriveerde club."

Tottenham meldde zich drie weken geleden bij de Amsterdamse clubleiding, nadat Louis van Gaal had afgezegd vanwege zijn onderhandelingen met Manchester United.

De Londense club ontsloeg eerder dit jaar de Portugese trainer André Villas-Boas na tegenvallende prestaties. De huidige manager, Tim Sherwood, doet het niet veel beter. De Spurs staan op de zesde plaats. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt veertien punten.

Frank de Boer werd in de afgelopen drieënhalf jaar vier keer achter elkaar landskampioen met Ajax. Bij Tottenham spelen de oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Christian Eriksen.

Deel deze pagina

Video

De Boer overweegt Tottenham Hotspur

Ajax-trainer Frank de Boer zegt in een gesprek met Joep Schreuder dat hij gaat nadenken over een eventuele aanbieding van Tottenham... Hotspur.

Video en Audio

  • » Overzicht aftrap Champions League Video Een kort overzicht van de eerste speeldag van de Champions League op muziek.17 sep 2014, 694 keer afgespeeld
  • » Overzicht Van Basten als trainer Video Een overzicht van de trainersloopbaan van Marco van Basten.16 sep 2014, 264 keer afgespeeld
  • » CL: Real Madrid - FC Basel Video Een samenvatting van de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Basel in de groepsfase van de Champions...16 sep 2014, 4339 keer afgespeeld

Meer video en audio