NOS NieuwsAangepast

"Jij gebruikt Internet Explorer? Pfff.."

Gebruik voorlopig geen Internet Explorer, waarschuwt de politie. Wat is hierop de reactie van internetgebruikers op de sociale media? Kort samengevat: sarcasme.

Twitterend Nederland blijkt niet de grootste fan van de internetbrowser van Microsoft. Gebruikers van Internet Explorer roepen de problemen over zichzelf af, wordt veelvuldig beweerd. En: "wie surft er überhaupt nog in Internet Explorer?"

Twitteraar Tom van Baal raadt al jaren het gebruik ervan af, terwijl Ewoud Canniere eerder al zijn heil zocht bij een andere browser. Genoeg alternatieven, zegt hij. "Alleen al vanwege lay-out is het aangeraden om #microsoft #InternetExplorer te mijden."

Frans Nederstigt doet ook zijn zegje via het sociale medium: "Was er dan nog iemand die het gebruik van Explorer wél aan te raden vond...?"

Toch gebruikt wereldwijd een kwart van de PC-gebruikers gewoon nog Internet Explorer, in Nederland ligt dat aantal op een derde. Meerdere social media-gebruikers wagen nu de overstap naar een andere browser. Zoals Frans. Na vijftien jaar trouwe dienst, stapt hij over naar Chrome. Het is genoeg geweest, vindt hij. De reden van het afscheid? "Pagina's worden random niet geopend? en supertraag."

Op Facebook is het niet heel anders. Een volger van de Facebookpagina van de NOS noemt zogenaamde 'IE'ers' "fossielen". Jerry van Dodewaard vertelt dat hij vijf jaar geleden rigoureuze maatregelen nam op zijn computer. "Overstappen? ik heb IE al ruim 5 jaar terug ritueel verbrand uuuh verwijderd van mijn systeem, Chrome, Firefox en als die niet werken dan Opera... maar nooit IE."

Wim lijkt in eerste instantie razend enthousiast over de browser. "IE is de beste browser!!.... om Firefox te downloaden."

Techkenner Marc Rademaker stoort zich op Twitter aan de vele aandacht voor het lek. "Waarom melden instanties nu ineens dat we #internetexplorer niet meer moeten gebruiken? Gaan we dat bij elk zero day lek doen voor elk OS?"

Hij staat daarin niet alleen. Nick Maas doet zijn beklag op Facebook. "Als we Henk en Mia uit Hoensbroek gewoon even een mailtje sturen over te stappen dan is het probleem opgelost toch? Zo meteen krijgen we nog een nieuwsbericht dat DAFjes slecht scoren op de EURO NCAP test."

Roeland van Zeijst dacht nog even terug aan vorige week. Hij grapt nog eens naar het AIVD-Twitteraccount. "Op haar website publiceert de @AIVD vandaag een lijst van individuen die ze verzoekt om Internet Explorer wel te blijven gebruiken."

Remko is op zijn beurt de nuchterheid zelve. Gewoon "niet zomaar overal op klikken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl